Nieuws
Muurgedicht van Bontebal onthuld

Het gedicht Boksbal is in Kerkstraat 1 Leidschendam op initiatief van de stichting Buiten-Gedichten Leidschendam-Voorburg onthuld; ruim een jaar later dan voorzien. Boksbal is van de hand van de dichter/schrijver Adriaan Bontebal, die in 1952 als Aad van Rijn ‘op een steenworp afstand werd geboren’, aldus zijn broer Theo van Rijn. Onder de sprekers waren verder Leon de la Croix, de eigenaar van het pand waar het gedicht op de buitenmuur is verschenen, en cabaretier Sjaak Bral. Bral sprak vol warmte en met humor over zijn vriendschap met Adriaan en vond het hartverwarmend dat Aad met zijn gedicht Boksbal wordt geëerd in Leidschendam. Bral: ,,Kleine mensen doen op kleine plekken kleine dingen. Daar verander je de wereld mee.”

BOKSBAL

Wanneer ik buiten fiets

– ik fiets altijd buiten

ik ben klein behuisd –

en de regen me doorweekt

terwijl ruk- en valwinden

op me inbeuken

zodat ik slalom

als een beschonkene

bedenk ik

Zolang ik tegen

de elementen vecht

vecht ik niet tegen mezelf

Adriaan Bontebal zag en beschreef de wereld met een onderkoelde humor, een eigenzinnige kijk op dagelijkse zaken en oog voor detail. In de keuze voor ‘Boksbal’ komt dat allemaal samen: een wat absurdistische situatieschets, met een conclusie die je raakt en aan het denken zet. (foto Ap de Heus)

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter