Nieuws
Veiligheid in tram neemt af

De veiligheid in de trams van de HTM neemt af. Waren er in het eerste kwartaal van 2023 nog 6624 incidenten, in het eerste kwartaal van dit jaar waren dat er 8074. Het gaat van overtredingen van het besluit personenvervoer en de huisregels van de HTM tot gevallen die onder het strafrecht vallen. De veiligheid in de bus is over dezelfde periode verbeterd: 31 incidenten eerste kwartaal 2023; 23 in het eerste kwartaal 2024. Alle gegevens komen uit een kwartaalreportage van de HTM aan B&W van Den Haag.

Reizigers beoordelen de veiligheid in de tram nu met een 7,4. Een jaar geleden was dat 7,6. De daling is vooral toe te schrijven aan een mindere veiligheid gedurende de rit. Bij de bus beoordelen de reizigers de veiligheid nu met een 8,1; 0,3 beter dan een jaar geleden. Zowel tijdens de busrit als bij de bushalte scoort de veiligheid nu hoger dan in 2023. Het zwart rijden in de tram is afgenomen van 2,1 procent van de reizigers in het eerste kwartaal 2023 naar 1,9 procent nu. Bij de bus was een omgekeerde beweging te merken: 0,3 procent zwartrijders een jaar geleden; nu 0,4 procent.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter