Nieuws
NK Schoolschaken: basisschool Essesteijn 9e

Dit weekeinde werd het schaakteam van basisschool Essesteijn Voorburg 9e tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Schoolschaken (voor basisscholen) in Arnhem. Het was een hele spannende dag, 24 scholen streden mee voor het kampioenschap. Tegenstanders tijdens de finale waren scholen uit Eindhoven, Amsterdam, Wassenaar, Leiderdorp, Maastricht, Amstelveen en Leeuwarden. De schakers van basisschool Essesteijn uit Voorburg: Alex Bal, Sarah Barbier, Bent van den Bergen en Max Kole hebben het heel goed gedaan, ze horen nu bij de top 10 van Nederland. De eerste twee wedstrijden eindigden in gelijk spel, daarna won het team twee wedstrijden. De vijfde wedstrijd speelde het team van Essesteijn tegen de nummer 1 (en uiteindelijke winnaar), De Scharn uit Maastricht, en die wedstrijd verloren ze helaas. Toen waren er nog 2 wedstrijden te gaan, de 6e wedstrijd won Essesteijn weer, maar de laatste wedstrijd ging verloren. In de halve finale werd basisschool Essesteijn vijfde, genoeg voor een toegangsbewijs tot de finale.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter