Mening
U zegt het maar: Waar is Voorburg-Noord noord?

Op 29 mei kwam het Raadhuis met het bericht dat er 3,7 miljoen euro was vrijgemaakt voor het opknappen van Voorburg-Noord noord: nieuwe riolering, meer groen, fietsenstallingen, opknappen speelplekken. In stukken die naar de gemeenteraad gingen stond te lezen dat het ging om het gebied tussen Laan van Nieuw Oost Indië, Van Alphenstraat en Koningin Wilhelminalaan. Ook werd het Van Faukenbergeplein benoemd.

De Laan van Nieuw Oost Indië ligt echter in Den Haag. De Van Alphenstraat loopt langs het spoor Amsterdam-Rotterdam, en de Koningin Wilhelminalaan evenwijdig aan de Utrechtsebaan. De drie straten vormen geen ‘gesloten’ geheel. Ze omsluiten geen gebied. Dus ook niet Voorburg-Noord noord.

De betrokken stukken zijn door ambtenaren opgesteld en vervolgens door B&W gegaan. Kennelijk is de geografische kennis van de gemeente bij al deze lieden niet aanwezig en wordt er ook niets gecontroleerd. Of men zit gewoon niet op te letten. Kan ook, al is dat wel kwalijk aangezien het gaat om informatie aan de gemeenteraad ter beoordeling van een uitgave van 3,7 miljoen euro.

Nadat Vlietnieuws het Raadhuis om opheldering had gevraagd, kwam er duidelijkheid. De Laan van Nieuw Oost Indië moest de Laan van Nieuw Oosteinde zijn (typefout); de Van Alphenstraat was goed; de Koningin Wilhelminalaan ook doch vanaf de rotonde met de Van de Wateringelaan ging het om de Van Arembergelaan, tot aan de rotonde met de Laan van Nieuw Oosteinde. Zo was er dus wel sprake van een afgesloten gebied, waarbinnen ook het Van Faukenbergeplein ligt.

Nu de gemeenteraad nog informeren en dat weet iedereen tenminste waar het over gaat als er gesproken wordt over Voorburg-Noord noord.

(De redactie)

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter