Nieuws
Stadsbeheer: Slangenkruid helpt niet tegen slangenbeten
Een nieuwe bijdrage van Stadsbeheer: ‘Ook in Leidschendam-Voorburg kan je langs de kant van de weg het mooie opvallende slangenkruid (Echium vulgare) zien groeien. Menig berm is enthousiast ingezaaid met wilde-plantenmengsels en tussen de gewone ossentong en gele morgenster bloeit het slangenkruid momenteel massaal. De bloemen zijn roze als ze net uitkomen, maar verkleuren naar paars-blauw wanneer de bloem langer openstaat.
De bloemen van slangenkruid zijn speciaal ontworpen voor bestuivende bijen en hommels. De meeldraden steken ver uit en zijn daarom een perfecte landingsplaats voor insecten. Via die weg kunnen ze de bloem in kruipen. Daaronder steekt de stijl nog verder uit de bloem. Het einde van de stijl is gevorkt, net als de tong van een slang.
Ooit, in de Romeinse tijd, geloofde men ook dat de wortels van slangenkruid zouden helpen tegen slangenbeten…..haha maar alleen als je ze samen met wijn consumeerde. Het is het proberen waard’.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter