Nieuws
Huidkanker: bijna 50% meer diagnoses in 10 jaar tijd

Huidkanker komt steeds vaker voor in Zuid-Holland. Vorig jaar werd deze vorm van kanker 4836 keer vastgesteld. Het totale aantal diagnoses in de provincie ligt hiermee 47,6% hoger dan tien jaar eerder. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van het Integraal Kankercentrum Nederland en het CBS. Het aantal huidkankerdiagnoses stijgt in Zuid-Holland minder hard dan elders in het land. Op landelijk niveau is het aantal huidkankerdiagnoses tussen 2013 en 2023 namelijk met 61,3% toegenomen. Ten opzichte van het aantal inwoners wordt er in Zuid-Holland relatief weinig huidkanker ontdekt. Vorig jaar werd de ziekte 127 keer geconstateerd per 100.000 inwoners. Het relatieve aantal gevallen ligt hiermee iets lager dan het landelijk gemiddelde van 135 huidkankergevallen per 100.000 Nederlanders. Meer lezen over het onderzoek? https://www.independer.nl/zorgverzekering/info/onderzoek/huidkankerdiagnoses

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter