Nieuws
In bouwplannen ontbreken betaalbare koopwoningen

In bouwplannen zit maar één procent van de te bouwen woningen in de categorie koopwoningen goedkoop. Dat wil zeggen met een prijs tot 280.000 euro. Tien procent zit in de categorie betaalbare koopwoningen (prijs tussen 280.000 en 390.000 euro). Dat hebben Gedeputeerde Staten bekend gemaakt. Het gaat om bouwplannen tussen nu en 2030.

In de regio Haaglanden, waar Leidschendam-Voorburg ook onder valt, is de situatie nog nijpender. De wens is om in bouwplannen 15 procent van de woningen in de categorie goedkope koop te realiseren en 15 procent in de categorie betaalbare koop. In de plannen zit echter maar één procent (goedkoop) respectievelijk 6 procent.

In de woningvoorraad (woningen die al gerealiseerd zijn) is de situatie niet veel rooskleuriger. Daar valt 8 procent in de categorie goedkope koop, 17 procent in de sector betaalbare koop. In de regio Haaglanden zijn die percentages 7 en 12 procent. Gewenst was 17 en 15 procent.

Volgens Gedeputeerde Staten is voor de koop van een goedkope woning een inkomen van minimaal 62.000 euro nodig; voor de koop van een betaalbare woning tussen 62.000 en 86.000 euro. Van alle inwoners van Zuid-Holland heeft 36,7 procent een inkomen boven 55.600 euro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter