Nieuws
Opknappen Voorburg-Noord noord kost veel meer

Het opknappen van Voorburg-Noord noord kost geen 3,7 miljoen euro zoals de gemeente onlangs bekend maakte, doch 10 miljoen. De 3,7 miljoen is extra nodig voor het project, de rest wordt gefinancierd uit bestaande begrotingsposten en subsidies. Dat hebben gemeenteraadsleden te horen gekregen bij een presentatie van de plannen. De opknapbeurt moet eind 2027 klaar zijn.

Voorburg-Noord noord is het gebied tussen Laan van Nieuw Oosteinde, Van Arembergelaan, Koningin Wilhelminalaan en Van Alphenstraat. De plannen bestaan uit de volgende onderdelen:

= herinrichting Van de Wateringelaan waarbij de maximum snelheid omlaag gaat van 50 naar 30 kilometer per uur,

= vervangen riolering Van Fauckenbergestraat/Van Naeltwijckstraat. In het nieuwe systeem wordt afvalwater van regenwater gescheiden,

= vervangen van steen door groen en bomen. Moet ook waterafvoer na zware regenbui helpen, en hittestress tegen gaan,

= planten bomen in straten waar er nu geen bomen zijn,

= omvormen Van Fauckenbergeplein tot bruisende ontmoetingsplek voor de buurt,

= installeren van meer voorzieningen om fietsen neer te zetten,

= herinrichting parkeerruimte op basis behoefte bewoners en ondernemers.

Op kaarten die de gemeenteraadsleden te zien kregen werden ook rioleringswerken in de zijstraten van de Van de Wateringelaan aangegeven met uitzondering van de Wassenaerstraat, Van Heurnstraat, Van Beijerenstraat (deels) en de Van Barbansonstraat. Daar werd in de presentatie echter niet meer nader op ingegaan. De raadslieden vroegen er ook niet naar.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter