Activiteiten
Onderzoek naar erfgoed

Zaterdag 15 juni tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen inwoners van Leidschendam-Voorburg op het Damplein Leidschendam aan medewerkers van de gemeente kenbaar maken welk erfgoed ze kennen en wat ze belangrijk vinden om te behouden. Daarbij gaat het niet alleen om gebouwen of objecten maar ook om zaken als lokale tradities, feesten, muziek, streekgerechten et cetera. Waarom de gemeente de peiling houdt en waarom zulks alleen in Leidschendam gebeurd is onbekend. In Leidschendam fungeert de organisatie Erfgoed Leidschendam, in Voorburg de Historische vereniging Voorburg. Tot enkele jaren geleden was er tevens een zogenoemd Erfgoedpodium: een periodiek overleg van instanties betrokken bij erfgoed en een verantwoordelijk ambtenaar. Het Erfgoedpodium kreeg ook subsidie van de gemeente. Het beraad werd geleid door de toenmalig directeur van Huygens Hofwijck en Museum Swaensteyn, Peter van der Ploeg. Het podium verdween toen Van der Ploeg opstapte, de gemeente de subsidie beëindigde en de directie van beide musea aangaf de kar niet verder te willen trekken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter