Nieuws
Ruim vier ton voor Verenigingen van Eigenaren

De gemeente geeft vijf Verenigingen van Eigenaren (VvE) in de Heuvel-Amstelwijk tezamen bijna 430.000 euro. Dit in het kader van het aardgasvrij maken van de wijk. De vijf komen niet in aanmerking voor een subsidie in het kader van het Nationaal isolatieprogramma (NIP) zoals zes andere VvE’s in de betrokken wijken, wel. Die krijgen 1460 euro per appartement voor isolatiemaatregelen. Dat de vijf die subsidie niet krijgen komt voor een iets te hoog (verzamel)inkomen van de bewoners van woningen die onder de VvE vallen. Omdat het energielabel van de betrokken woningen laag is hebben B&W besloten de vijf VvE’s toch te steunen. Het geld komt uit een eerder door het rijk uitgekeerde subsidie energiearmoede.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter