Nieuws
Huygens Festival krijgt financiële steun

De Van Stee stichting gaat de Stichting Huygens Muziekfestival (Huygens Festival) drie jaar financieel steunen. De stichting is van mening dat het Huygens Festival een belangrijke bijdrage levert aan het culturele aanbod in de gemeente. Ook de focus van het Huygens Festival op jonge musici/dansers speelde in de overweging van de Van Stee stichting mee.

Hans Noppen, voorzitter Van Stee stichting: ,,We zien dat de culturele sector onder druk staat; ook in onze gemeente. Als stichting willen we die druk graag een beetje wegnemen. Het Huygens Festival heeft zich in de afgelopen jaren geprofileerd als een mooi gevarieerd klassiek muziekfestival en dat ondersteunen we graag. De combinatie van cultuur en jeugd spreekt ons ook erg aan.’’

,,Met de steun aan het Huygens Festival willen we dat signaal ook aan andere partijen in de gemeente afgeven. Onze financiële ruimte om bijdragen vanuit het fonds te geven, is natuurlijk niet onbeperkt. Maar toch de oproep aan culturele partijen in de gemeente om fondsaanvragen bij de Van Stee stichting te doen.’’

De Van Stee stichting ondersteunt projecten op sociaal, cultureel en maatschappelijk gebied in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Het is een kapitaalfonds van 120.000 euro. De schenkingen bestaan uit de rente en de opbrengsten van de beleggingen.

De naam komt van Mgr. Wilhelmus van Stee die begin vorige eeuw pastoor was van de Martinuskerk (Oosteinde Voorburg), oprichter van het ziekenhuis Antoniushove, voetbalvereniging Wilhelmus en de Coöperatieve Boerenleenbank Voorburg. De stichting is uit die bank voortgekomen.

Voor meer informatie over de Van Stee stichting en het doen van aanvragen: http://www.vansteestichting.nl

Onlangs werd bekend dat de gemeente het Huygens Festival geen extra subsidie wilde geven, ondanks financiële nood bij het festival en een tekort bij het festival 2023 van 11.585 euro, en een voorzien tekort van 21.500 euro dit jaar. Hoeveel de Van der Steestichting het festival schenkt is niet bekend gemaakt.

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter