Nieuws
Wandeltocht voor de vluchteling

Zondagochtend liepen deelnemers aan de Nacht van de vluchteling door de Voorburgse parken en dreven. Ze waren vanuit Rotterdam (Laurenskerk) onderweg naar Amare in Den Haag. Laatste rustplaats in de 40 kilometer lange tocht, die om middernacht startte, was Huygens Hofwijck. Dat was speciaal voor deze gelegenheid van 04.45 tot 10.00 uur open. Het was de 15e Nacht van de vluchteling waarbij mensen een lange voettocht afleggen om aandacht voor de vluchtelingen in de wereld te vragen en geld voor noodhulp in te zamelen. Dit jaar waren er zo’n 7000 deelnemers. Startplaatsen waren Amersfoort/Utrecht, Tilburg/Den Bosch, Nijmegen/Arnhem, Haarlem/Amsterdam, Rotterdam/Den Haag. Er werd naar schatting 2 miljoen euro bij elkaar gewandeld.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter