Nieuws
CDA: waar kunnen kinderen buiten zwemmen?

Het CDA wil van B&W weten waar kinderen uit Leidschendam-Voorburg op warme dagen buiten kunnen zwemmen. Eerder stelde de partij voor een standje aan de Vliet te maken. In die waterweg mag echter niet gezwommen worden vanwege het scheepvaartverkeer. In februari gaven B&W te kennen twee ‘verkoelingsmogelijkheden’ te onderzoeken; ondiepe waterpartijen (poedelplekken) voor kinderen. Eén op het Fluitpolderplein Leidschendam, de ander op het Stationsplein Voorburg. Over de resultaten van dat onderzoek is daarna niets meer bekend gemaakt. De poedelplekken zijn er ook niet. Het CDA wil nu, met de zomer voor de deur, weten wat er mogelijk is voor de jeugd. Al in 2021 nam de gemeenteraad een aantal moties aan waarin werd gevraagd meer mogelijkheden voor buiten zwemmen te realiseren. Wethouder Jeffrey Keus gaf in februari aan dat er geen mogelijkheden waren aan de wensen van de gemeenteraad tegemoet te komen. Voor buiten zwemmen verwees hij naar Vlietland. De aanleg van een nieuw buiten zwembad in de gemeente was wegens geldgebrek niet mogelijk, aldus Keus.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter