Activiteiten
Kunst op landgoed

In het voormalige ´Park Schakenbosch´, nu Voorlei genoemd, vindt op 22 en 23 juni de tweede editie van ´PS Kunst´ plaats. Uiteenlopende werken in verschillende disciplines van zowel amateur- als professionele kunstenaars zijn te zien in en rond de oude gebouwen in het park. Organisator is kunstenaar Roland Maas. Deelnemers zijn kunstenaars die al een atelier in het park hebben en kunstenaars uit Leiden. De kunstenaars kregen een eigen ruimte in het hoofdgebouw. Op uitnodiging van brasserie ‘In de bonen’ zijn er ook enkele deelnemers van ´Kunst aan huis´.

Vanaf het moment (2017) dat Maas in het park kwam wonen startte hij met een portrettenserie die hij ’the legacy’ noemt. Inmiddels bestaat de serie uit 170 olieverf portretten. De hal waar momenteel de portretten hangen bevindt zich in het tijdelijke antikraakpand waar Maas woont en werkt. Deze ruimte lijkt te zijn gemaakt voor de presentatie van de portretten en dat gebeurt nu dan ook. Het evenement loopt op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag 22 juni treedt om 18.00 uur de band Knotenpunkt op.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter