Nieuws
Leidschendam-Voorburg scoort slecht

In Leidschendam-Voorburg heeft 16,1 procent van de woningen het hoogst haalbare energielabel A. Daarmee scoort de gemeente het slechtst van alle gemeenten in Zuid-Holland. Dat heeft Independer bekend gemaakt op basis van gegevens van het RVO, Rijksdienst voor ondernemend Nederland, die energielabels registreert. In heel Zuid-Holland ligt het aantal woningen met een energielabel A op 31,8%. Topgemeenten zijn Lansingerland: 60,8% van de woningen heeft energielabel A, Pijnacker-Nootdorp: 59,2%, Hendrik-Ido-Ambacht: 51,7%, Barendrecht: 50,9% en Albrandswaard: 46,3%. Op landelijk niveau heeft momenteel 34,5% van de woningen energielabel A. In Zuid-Holland heeft 8,5 procent van de woningen een energielabel F of G: de slechtste labels. In Wassenaar en Schiedam staan de meeste energieslurpende woningen: 14,4% respectievelijk 14% van de huizen. Ook in Den Haag zijn veel woningen met een ongunstig energielabel (12,4%). Zie voor meer gegevens: https://www.independer.nl/energie/info/onderzoek/energielabels-2024

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter