Nieuws
Dit is de prachtige rietorchis, een orchideeën soort

Een bijdrage van Stadsbeheer: ‘Dit is de prachtige rietorchis, een orchideeën soort die sinds een aantal jaren niet meer op de lijst staat van wettelijk beschermde planten. In België en Frankrijk is dit echter nog wel het geval. De rietorchis groeit meestal op vochtige, zonnige plaatsen een heeft een voorkeur voor licht zure tot kalkrijke grond. In een groot aantal habitats is de plant te vinden: grasland, bermen, langs spoorwegen, zeeduinen, moerassen, waterkanten, buitendijkse waarden, zandplaten, afgravingen en opgespoten grond. De bloeitijd is van begin mei tot eind juli. Deze gevlekte rietorchissen vond onze collega van Stadsbeheer langs de schoeiingen van het Sytwendepark. Orchideeën worden al eeuwenlang in verschillende culturen gebruikt als symbool van schoonheid, liefde, kracht en moed. Hoewel ze er delicaat en breekbaar uitzien, kunnen orchideeën eigenlijk vrij lang leven. In ideale omstandigheden kan een orchidee wel vijf jaar of langer leven’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter