Nieuws
Inwoners racen om wereldtitel

Mark Tabaksblat (Voorburg) en Daan Schramade (Leidschendam) racen tussen 13 en 20 september met negen anderen om de wereldtitel voor zonneauto’s. Ze doen dat tijdens de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika. Het duo maakt deel uit van het Brunel Solar Team/TU Delft. Het team rijdt met een nieuw ontwikkelde wagen: de Nuna 12S. De zonneauto beschikt over de zelf ontwikkelde motor XII-S met twee magneetringen. Door deze innovatieve aandrijving heeft de auto meer vermogen en kunnen kilometers efficiënter worden afgelegd. Vergeleken met de afgelopen jaren heeft de zonnerace van dit jaar een nog extremer format. Ditmaal racen de zonneauto’s gedurende acht dagen van Johannesburg naar Kaapstad en worden geconfronteerd met enorme hoogteverschillen, strenge weersomstandigheden en drukke steden. Ook krijgen ze te maken met etappes waarvan de route slechts kort van tevoren wordt gedeeld.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter