Nieuws
Eerbetoon schrijver Aart van der Leeuw

Morgen wordt op het Westeinde 140 Voorburg een nieuw bordje onthuld bij het voormalige woonhuis van de schrijver Aart van der Leeuw (1876-1931). Dit ter vervanging van een verweerde gevelplaat. Deze schrijver was de vorige eeuw vooral bekend door zijn gedichten en romans ‘Ik en mijn Speelman’ en ‘De Kleine Rudolf’. Wethouder Marcel Belt en de huidige bewoner Teun Veldhuizen zullen samen de onthulling verrichten. Aart van der Leeuw woonde op het Westeinde van 1907 tot zijn dood in 1931. Hij is begraven op de Oude begraafplaats, Parkweg Voorburg. Voorafgaand zal schrijver / kunstenaar Faucon de Klijn een inleiding houden. De organisatie is in handen van de Stichting Mooi Voorburg. De feestelijkheden starten om 16:00 uur. (foto’s Aart van der Leeuw genootschap)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter