Nieuws
Gemeente wil provinciaal bouwgeld

De gemeente heeft de provincie Zuid-Holland om subsidie gevraagd voor twee bouwprojecten: De Star in Leidschendam (185 woningen) en de bouw van een jongerenflat Vlietweg 3 Leidschendam (138 woningen). Voor De Star werd al in 2021 bij de provincie aangeklopt, voor Vlietweg 3 in 2022. Dat heeft gedeputeerde Anne Koning bekend gemaakt.

Om de subsidie te krijgen moest binnen 2 jaar met de bouw zijn begonnen. Bij De Star is dat niet het geval geweest. De gemeente heeft derhalve om een verlenging van de termijn met nog eens 2 jaar gevraagd. De provincie heeft daarmee ingestemd. Daarmee moet het project nu in 2025 starten wil de gemeente de provinciale steun behouden.

Bij Vlietweg 3 gold de termijn van 2 jaar ook. Inmiddels heeft de gemeente ook hier om een verlenging gevraagd met nog eens 2 jaar. De provincie moet daar nog over beslissen. Hoe dan ook zou het project in 2026 moeten starten wil de gemeente de subsidie van de provincie kunnen ontvangen.

Bij de subsidie gaat het om de zogenoemde Knelpuntenpot: geld bedoeld om de bouw van sociale huurwoningen (huur tot 880 euro per maand) en woningen met een middenhuur (huur tussen 880 en 1123 euro per maand) te bevorderen. In de pot voor 2021 zat 10 miljoen euro, voor 2022 was er 3,5 miljoen en voor 2023 4 miljoen. Op welke bedragen Leidschendam-Voorburg zou kunnen rekenen, heeft Koning niet bekend gemaakt.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter