Nieuws
GBLV claimt succes speeltuin Gravenwijk

Deze week is de nieuwe speeltuin Gravin Catharinalaan 1 Leidschendam geopend; zes jaar nadat een burgerinitiatief met een actie startte om de speelgelegenheid te realiseren. Het burgerinitiatief stond onder leiding van toen nog GBLV-gemeenteraadslid Bram van Popering. Begin 2022 heeft hij de partij verlaten.

In een persbericht stelt GBLV nu ‘trots’ te zijn op het feit dat het burgerplatforum het voor elkaar heeft gekregen. ‘De kracht van het participatietraject met inwoners en jeugd staat als een huis: een inclusieve speeltuin’, aldus de partij.

‘Een hedendaagse speeltuin, inclusief en toegankelijk voor mensen met een beperking. Tot stand gekomen met de kinderen uit de buurt. Door het burgerinitiatief van de Gravenwijk is duidelijk geworden dat het anders moest, namelijk behoud van de speeltuin. Dat is gelukt nadat GBLV zich in de gemeenteraad sterk heeft gemaakt voor dit burgerinitiatief’. GBLV-gemeenteraadslid Freek Steutel: ,,Dit toont aan dat je als inwoner wel degelijk invloed kan hebben op plannen van de gemeente.’’ (foto GBLV)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter