Mening
U zegt het maar: Gras gemaaid, insecten weg!

‘Door de regenval van de afgelopen tijd heeft alles gebloeid en gegroeid en de hommels ,vlinders , Lieveheersbeestjes en andere insecten hadden de tijd van hun leven . Met de nadruk op hadden. Want dan moet er gemaaid worden en wel op zo’n manier dat er voor de insecten geen ontkomen aan is en alles in de grote zuiger direct opgezogen wordt. Geen beestje dat ontsnapt. Alle poppen en eitjes verdwijnen ook in de grote wagen. Is er nou geen andere manier op de bermen te maaien? Natuurlijk wel! De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft in het vaandel een groene gemeente te willen zijn en biodiversiteit na te streven. Is het dan niet tijd om over een andere milieuvriendelijker manier van maaien te gaan nadenken en zo de insecten¬† die nodig zijn voor de verstuiving en voedsel zijn voor de de vogelpopulaties, egels, vleermuizen in stand te houden? De vogelstand loopt achteruit; een begin om dit te herstellen is een andere manier van maaien’.

(Jeanette Olyhoek)

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter