Nieuws
Hondenpoepzakjes weggehaald

De gemeente heeft de gratis hondenpoepzakjes bij prullenbakken laten weghalen. Vanaf 1 augustus moeten inwoners de zakjes zelf komen ophalen bij het gemeentelijk servicecentrum Koningin Wilhelminalaan 2 Leidschendam. Ze kunnen ook opgehaald worden bij de kantoren van stadsbeheer Einddorpstraat 16 Voorburg en Veurse Achterweg 14 in Leidschendam.

Aanleiding voor het besluit is het feit dat de zakjes regelmatig voor andere dingen gebruikt. Kinderen spelen ermee of de zakjes worden losgetrokken, waarna ze op de grond blijven liggen. Bovendien geldt de opruimplicht niet alleen op de locaties waar de hondenpoepzakjes hangen, maar overal. Hondeneigenaren moeten dus al vanaf de voordeur iets bij zich hebben om hondenpoep op te kunnen ruimen, aldus de gemeente.

De gemeente heeft het besluit naar buiten gebracht onder het motto dat er extra actie gevoerd wordt tegen zwerfafval. Andere onderdelen van die actie zijn:

= gratis prikkers, zakken, ringen, handschoenen en veiligheidshesjes voor inwoners, scholen, winkeliers, ondernemers en verenigingen die iets willen doen tegen zwerfafval,

= plaatsen van meer prullenbakken,

= ondernemers wijzen op de plicht binnen 25 meter van hun pand op te ruimen,

= plaatsen doneerringen voor lege blikjes of flessen bij prullenbakken.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter