Nieuws
VCC geeft winst uit handen

VCC heeft een zeker lijkende overwinning tegen Punjab in de slotfase uit handen gegeven. Dankzij fantastische innings van Ryan Klein en Michael Molenaar lag VCC op koers voor een simpele overwinning. In de slotfase kwamen de wielen eraf: 248-242.

VCC won de toss en ging fielden. Punjab startte voorzichtig, maar leed geen wicketverlies tot Musa Ahmad schitterend werd gevangen door keeper Noah Croes.

Shoaib Minhas (29) speelde de bal in zijn eigen wicket. Daarna strafte Punjab slechte ballen goed af, resulterend in een partnership van zestig runs voor het vierde wicket tussen Saqib Zulfiqar en Jonathan Vandiar (24).

Spectaculair was het allemaal niet, wel degelijk. Vooral dankzij Saqib Zulfiqar (97 not out) reikte Punjab tot 248/7 in de beschikbare vijftig overs. Voor VCC nam Michael Molenaar 3-28.

Het koppel Croes/ Kaplan moest een slechte start (7/2) teniet doen, maar bij 43/4 was Punjab de bovenliggende partij. De uitblinkende left arm spinner Muhammad Shafiq nam 3-29 in tien overs. Toen hij door zijn overs heen was, roken Ryan Klein  (92) en Michael Molenaar (72) echter hun kans en maakten zeer knap 154 runs voor het vijfde wicket.

VCC was aan het ‘cruisen’ naar de zege. Maar toen beide batters uitgingen, werd het toch nog spannend. De staartbatsmen van VCC moesten de kastanjes uit het vuur halen. Sajjad Kamal en Sikander Zulfiqar namen echter cruciale wickets voor de bezoekers, waardoor VCC op de valreep met zes runs verloor. (foto Catch of the Day b.v.)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter