Activiteiten
Molens in the spotlights

Leidschendam-Voorburg telt vijf molens. Dit eeuwenoude culturele erfgoed staat op zaterdag 6 juli in de spotlights tijdens de Molendag Leidschendam-Voorburg. Die molens zijn poldermolen De Vlieger in Voorburg, houtzaagmolen De Salamander in Leidschendam en de drie molens, die samen een molendriegang vormen, in Stompwijk.

De Vlieger en De Salamander zijn tijdens deze Molendag van 11.00 tot 16.30 uur geopend. De toegang is gratis. In De Salamander is te zien hoe een stam in planken wordt gezaagd. Bezoekers worden rondgeleid, kinderen kunnen aan de slag met de figuurzaag, creatief spelen met Waldorf-materiaal en houten blokken, knutselen met papier, lijm en zaagsel en kleurplaten maken. Ook is er een fotopuzzeltocht.

In poldermolen De Vlieger worden tijdens de rondleiding onder andere werkende modellen van verschillende typen molens getoond. Bij deze molen staat een kraampje van de imker van de kinderboerderij, waar kinderen gratis kleine kaarsjes van bijenwas kunnen rollen. Ook verkoopt de imker verschillende producten van de bij, zoals zeep, handcrème en snoepjes.

Omdat ze worden bewoond, kunnen de molens van Stompwijk helaas niet worden bezocht.

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter