Nieuws
B&W willen wegsleepregeling

In de hele gemeente moet een wegsleepregeling worden ingevoerd voor auto’s die een gevaar en/of hinder veroorzaken voor andere weggebruikers. De betrokken autobezitter dient de kosten te betalen.

Dat heeft burgemeester Martijn Vroom bekend gemaakt in een bericht aan de gemeenteraad. De inzet van een wegsleepvoertuig kost 209,53 euro; het stallen van de weggesleepte auto kost 14,14 euro per dag.

Vroom stelt dat de wegsleepregeling de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer bevorderen. ‘Direct optreden tegen fout geparkeerde voertuigen kan in bepaalde gevallen zeer wenselijk en zelfs noodzakelijk zijn’.

De wegsleepregeling wordt vervat in een verordening. Daarmee wordt volgens de burgemeester ‘een (extra) handvat verkregen om te controleren en handhaven op ongewenst/onjuist en misbruik van parkeren’.

Uit onderzoek blijkt dat over de jaren 2022 en 2023 respectievelijk 4315 en 8207 euro aan kosten gemaakt zijn door de gemeente voor het verplaatsen van voertuigen. Deze kosten komen, zonder een wegsleepverordening, volledig voor rekening van gemeente Leidschendam-Voorburg. Met het vaststellen van de verordening, ontstaat de mogelijkheid om deze kosten te verhalen op de overtreder, stelt Vroom. (illustratie Betervoorbereid.nl)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter