Nieuws
Psycholoog in de klas

Om de mentale gezondheid, het mentale welzijn en de mentale kracht van jongeren te versterken zou het goed zijn psychologen op scholen in te zetten. Ook kan eraan gedacht worden mentale gezondheid als ‘vak’ op te nemen in het curriculum van de school.

Dat heeft wethouder Jeffrey Keus naar voren gebracht in een beraad met een commissie uit de gemeenteraad. Keus wees erop dat 1 op de 7 jongeren in de gemeente jeugdzorg krijgt. ,,Er gaat gewoon iets niet goed in de samenleving’’, stelde hij. ,,We doen het collectief niet goed.’’

Door de mentale gezondheid op scholen aandacht te geven zou de toestroom naar de jeugdzorg ook teruggedrongen kunnen worden. Keus kondigde aan binnenkort een conferentie met alle betrokkenen te willen organiseren over de gewenste aanpak.

Keus gaf aan dat jeugdzorg nu 20 tot 22 miljoen euro per jaar kost daar waar voor de lokale educatieve agenda 60.000 euro beschikbaar is. ,,Dat is totaal niet in verhouding’’, aldus Keus, die tegelijk betoogde dat de jeugdzorg als stelsel ‘niet houdbaar is’.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter