Nieuws
Plannen Stationsplein Voorburg

B&W hebben plannen voor het Stationsplein in Voorburg. Het geheel hangt echter op de inrichting van een halte voor de nieuwe tramverbinding Den Haag CS, Binckhorst, Station Voorburg. Dat blijkt uit een brief van wethouder Marcel Belt aan de gemeenteraad.

Belt stelt dat er onderzoek gedaan wordt naar een vergroening van het plein en de omgeving. Daar is 30.000 euro voor uitgetrokken. Onderzocht wordt ook de komst van een tijdelijke (water) speeltuin op het plein.

Bekeken wordt tevens of de pilaren van het treinviaduct beschilderd kunnen worden of afgedekt kunnen worden met een beschilderd doek. Voor dat project is voorlopig 25.000 euro uitgetrokken. Het hangt echter op ProRail, ‘eigenaar’ van de pilaren.

De terrasvergunning voor het plein, die op 31 oktober afloopt, wordt mogelijk met 2 jaar verlengd. Daarnaast wordt het plein in de toekomst een evenementenlocatie.

Voor een projectplan Stationsplein is (samen met een soortgelijk plan voor het Damcentrum) 300.000 euro vrijgemaakt in 2025 en 150.000 euro in 2026. Dat geld wordt besteed aan een projectleider en omgevingsmanager.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter