Nieuws
Te veel gebouwd in Duivenvoordecorridor

De gemeente heeft de bouw van te veel woningen in de Duivenvoordecorridor (Vlietvoorde) toegestaan. Er mocht maximaal 15 procent van het gebied waar vroeger kassen stonden, bebouwd worden. Daar is men over heen gegaan.

Dat bleek uit de woorden van Peter de Groot, eigenaar van Vlinders aan de Vliet en vroeger ook van Life&Garden (Veursestraatweg 292D) in een vergadering van een commissie uit de gemeenteraad.

De Groot sloot zes jaar geleden een deal met de gemeente: hij gaf Life&Garden op (dat werd gesloopt), doch mocht Vlinders aan de Vliet (Veursestraatweg 195A) behouden. Tevens werden hem twee bouwkavels in Vlietvoorde toegezegd.

Volgens De Groot bleek eerst dat er op beide kavels niet de juiste woonbestemming lag. Vervolgens was hem te verstaan gegeven dat woningbouw niet kon omdat het toelaatbare woongebied in vierkante meters al was gerealiseerd.

,,Ze gaven aan, er is te veel gebouwd in het gebied. Ze hebben geen rekening gehouden met ons’’, aldus De Groot. Hij stelde dat hij voor 1 september het geld dat hij kreeg voor Life&Garden moet investeren van de belastingdienst. Anders volgt een aanslag.

Onlangs gaf de Algemene vereniging voor natuurbescherming (AVN) al aan dat er te veel wordt gebouwd in de Duivenvoordecorridor. D66 heeft daarover vragen aan B&W gesteld.

Volgens de laatste stand van zaken lijdt de gemeente een verlies van bijna 7,5 miljoen euro op de bouwplannen Duivenvoordecorridor. Dat moet binnen de begroting worden opgevangen.

GroenLinks-gemeenteraadslid Kees Elenbaas hekelde het bouwen van extravagante en dure woningen in het gebied. Dat past niet meer in deze tijd, zo betoogde hij. Hij stelde dat er verkeerde keuzes worden gemaakt en verwees naar bezuinigingen in de sociale sector.

Verantwoordelijk wethouder Philip van Veller (financiën) schreef het verlies onder andere toe aan het feit dat maar 15 procent van het gebied bebouwd mag worden.

De grens van 15 procent maximale bebouwing staat in een overeenkomst tussen de provincie en de gemeente. Alleen onder die voorwaarde ging de provincie akkoord met de plannen. Vroeger stonden hier kassen te midden van weilanden en groen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter