Nieuws
Den Haag gooit centrum dicht

Den Haag voert per 1 januari een zero emissiezone in die vervuilende bedrijfs- en vrachtauto’s alsmede bussen moet weren uit het centrum. Op die manier wil de gemeente de luchtvervuiling met Nox (stikstofoxyden), fijnstof en CO2 (broeikasgas) terugdringen. Het gaat om het gebied omsloten door de Neherkade, Vaillantlaan, W. Pyrmontkade, Stadhouderslaan, Johan de Wittlaan, prof. Teldersweg, Raamweg, Koningskade, Lekstraat, Binckhorstaan. Voor bedrijfsauto’s emissieklasse 5 geldt een overgangstermijn tot 1 januari 2027, voor bedrijfsauto’s emissieklasse 6 tot 1 januari 2028. Bij vrachtwagens mogen opleggertrekkers (emissieklasse 6) die na 1 januari 2017 op de weg kwamen, nog tot 1 januari 2030 het gebied in. Dat geldt ook voor bakwagens (emissieklasse 6) die na 1 januari 2020 op de weg kwamen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter