Nieuws
Inkomenstoeslag al vijf jaar ongewijzigd

De gemeente heeft de individuele inkomenstoeslag voor mensen met een laag inkomen al sinds 2019 niet meer verhoogd. In de periode voor 2019 bestond er wel een indexering waardoor de toeslag jaarlijks omhoog ging. In 2019 is dat binnen een nieuwe verordening geschrapt. De toeslag is er voor alleenstaanden, alleenstaande ouders en echtparen. Sinds 2019 beloopt die per kalenderjaar: 450 euro voor een alleenstaande; 450 euro voor een alleenstaande ouder met jonge kinderen; 600 euro voor een alleenstaande ouder met oudere kinderen; 600 euro voor gehuwden zonder kinderen; 450 euro voor gehuwden met jonge kinderen; 600 euro voor gehuwden met oudere kinderen. De inflatie was over de periode 2019-2023 20,5 procent. Voor dit jaar staat die op 3 procent. Het feit dat de toeslag al jaren gelijk is gebleven is gebleken uit antwoorden van wethouder Jeffrey Keus op vragen van PvdA-gemeenteraadslid Suzanne Kok.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter