Nieuws
Herbestemming Huize Swaensteyn

De gemeente zoekt een projectleider ‘Herbestemming Huize Swaensteyn’. Het betreft de huidige zetel van de gemeenteraad, Herenstraat 72-74 Voorburg. Zoals bekend wil de gemeenteraad over enkele jaren verhuizen naar het Raadhuis in Leidschendam. Huize Swaensteyn is een Rijksmonument daterend uit 1632. Er lag eerder een plan om Museum Swaensteyn, Herenstraat 101, er te gaan vestigen na het vertrek van de gemeenteraad. Dat zou echter een grondige en dure verbouwing nodig maken. De projectleider moet 1 tot 3 jaar beschikbaar zijn voor 8 tot 16 uur per week. Begin 2025 zou er een haalbaarheidsstudie moeten liggen die dan aan B&W en de gemeenteraad gepresenteerd zou moeten worden. Op basis daarvan moet dan een vervolgtraject worden bepaald. (foto Charles Groeneveld)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter