Nieuws
Jaarlijks 320.000 boetes voor te hard rijden

Binnen de gemeente Leidschendam-Voorburg worden gemiddeld 320.000 boetes per jaar uitgedeeld wegens te hard rijden. Dat heeft AutoTrack.nl bekend gemaakt op basis van gegevens van het Centraal justitioneel incassobureau (CJIB) over de periode 2012-2023. Bij de 320.000 tellen ook de rijkswegen mee die door de gemeente lopen: A4 en A12. Jaarlijks worden er 1206 bekeuringen uitgedeeld voor het overtreden van algemene verkeersregels (borden categorie G) betreffende woonerf, voetpad, fietspad, ruiterpad. Voor foutief parkeren en stilstaan waar dat niet mag worden jaarlijks 361 boetes uitgedeeld, voor het inrijden van een ‘afgesloten’ weg 229. Het negeren van andere ge- en verboden is goed voor 36 boetes per jaar, het zich niet houden aan de aangegeven rijrichting levert 20 ‘prenten’ per jaar op. De minste bekeuringen zijn er voor het niet verlenen van voorrang: gemiddeld 4 per jaar.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter