Nieuws
Hockeyscheids krijgt onderscheiding

Philip Schellekens is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau als erkenning voor zijn grote bijdrage aan de hockeyarbitrage. Hij begon zijn carrière als clubscheidsrechter bij Hockeyclub Cartouche in Voorburg en klom op tot bondsscheidsrechter. Hij floot meer dan 20 seizoenen door heel Nederland wedstrijden. Als internationaal scheidsrechter leidde hij wedstrijden op het hoogste niveau, waaronder drie Champions Trophy toernooien en twee Wereldkampioenschappen Zaalhockey.

Na zijn actieve fluitcarrière bleef Philip Schellekens bijdragen aan de sport door zich te richten op het opleiden en bijscholen van scheidsrechters in Nederland. Meer dan 20 jaar zette hij zich in voor de ontwikkeling van scheidsrechters en werd erkend voor zijn uitstekende feedback en het hoogste aantal coachmomenten. Op internationaal niveau maakte hij significante impact als Umpires Manager (UM) bij de Europese en Wereldbond waar hij als één van de beste in deze rol wordt beschouwd, zo niet de beste UM ter wereld. Op initiatief van Philip Schellekens zijn scheidsrechters en (bonds)coaches wereldwijd kennis, zienswijzen en nieuwe technieken gaan uitwisselen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter