Nieuws
Spectaculaire winst VCC op koploper

VCC heeft de wedstrijd tegen koploper VRA op spectaculaire wijze gewonnen. De Amstelveners zetten weliswaar een monsterscore neer van 306 runs, maar die bleken toch haalbaar voor de Voorburgers, onder andere dankzij fantastische innings van Michael Levitt (90) en Gavin Kaplan (106 not out).

VRA koos op de uitstekende pitch voor batten. Wie dacht dat bij 182/6 de staart was begonnen, kwam bedrogen uit. Invaller Luke Scully (64 als nummer acht) en Udit Nashier (59 not out) smeedden – geholpen door een spervuur aan korte ballen – een partnership van meer dan honderd runs voor het zevende wicket.

Het bowlen van VCC was zeer matig en ook met 23 wides zal VCC niet blij zijn geweest. Het liet VRA uitlopen naar 306/7 in vijftig overs met 79 runs van de laatste vijf overs. Gavin Kaplan hield het simpel en nam 2-32 in tien overs.

Zonder gek te doen wandelde VCC in de eigen inning naar 36/1. Michael Levitt en Gavin Kaplan maakten vervolgens een productief en vlot partnership van 113 runs voor het tweede wicket. Mede gezien het goede scoringtempo en de diepte van de batting line-up was VCC in deze fase allesbehalve kansloos. Halverwege de innings lag VCC zelfs vóór op schema.

Na het vertrek van Levitt (90) namen Kaplan en Noah Croes (60) het stokje over met een fantastisch partnership van 136 runs voor het derde wicket. Croes ging nog uit, maar de overwinning kon VCC eigenlijk al niet meer ontgaan. Kaplan bleef met 106 majestueuze runs ongeslagen en VCC bracht titelkandidaat VRA de eerste nederlaag toe.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter