Nieuws
Waarom toch?

Marian Turkesteen maakte de foto in het Sijtwendepark. Rotzooi achter gelaten door parkbezoekers. Ze gaf de titel ‘Waarom toch?’ aan haar prent. ‘Als er mensen zijn die zich geroepen voelen er een andere titel voor te bedenken, dan zou dat leuk zijn’, voegt ze er aan toe. Leuk, Marian? Dat zou het niet moeten zijn. Eerder een keiharde afkeuring. In één woord, of een paar. Als de afschuw er maar uit blijkt. En dat ‘normale’ parkbezoekers en hun spelende kinderen, hier niet van gediend zijn. Het vragen om maatregelen heeft geen zin want de gemeente claimt geen menskracht te hebben bij stadsbeheer en handhaving. En de politie doet al heel lang niets meer aan dit soort zaken. Wegens dezelfde reden: gebrek aan menskracht. Ooit werd het park ‘avonds en ‘s nachts afgesloten, mede om dit soort ‘ellende’ tegen te gaan. Voor zover bekend is de gemeente daarmee gestopt. Ook weer vanwege gebrek aan menskracht. Armoe troef overal; de goedwillende burger mag het allemaal zelf opknappen. Gratis wel te verstaan. (de redactie)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter