Nieuws
Prijs voor burgerparticipatie

De BurgerKrachtCentrale (BKC) heeft de inschrijving voor de Lodewijk van Vliet Award geopend: een prijs bedoeld om het belang van burgerparticipatie te benadrukken en de inzet van betrokken inwoners en vrijwilligersorganisaties in de schijnwerpers te zetten. Eenieder kan mensen of projecten voor de prijs nomineren. Dat kan tot en met 15 juli via lvvaward@burgerkrachtcentrale.nl

Een onafhankelijke jury, onder leiding van Liesbeth Starrenburg, zal de inzendingen beoordelen. De jury selecteert drie genomineerde projecten of personen. In augustus kunnen inwoners vervolgens via een publieksstemming de uiteindelijke winnaar kiezen. De prijsuitreiking vindt plaats op 6 september 2024.

De nominatie moet gaan over burgerparticipatie, waarbij onder participatie wordt verstaan alle initiatieven 1) die burgers (individueel of groep) starten; 2) die leiden tot een concreet resultaat zonder winstoogmerk of die een verbindend effect hebben in de gemeente; 3) waarbij geen professionele organisatie (met uitzondering van de gemeente) is betrokken.

Het project moet betrekking – effect – hebben op de gemeente. Betrokkenen moeten woonachtig zijn in de gemeente of een aantoonbare relatie hebben met de gemeente. Beoordelingscriteria: Tastbaar resultaat; Meerwaarde voor de lokale samenleving van Leidschendam-Voorburg; Innovatief.

De Award zelf is gemaakt door glaskunstenaar Ming Hou Chen.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter