Nieuws
Werken tramlijn 6: eind 2027 klaar

De gemeente Den Haag gaat werken aan de tramlijn 6 tussen halte Oostinje (kruising Juliana van Stolberglaan/Laan van Nieuw Oost Indië) en de gemeentegrens met Leidschendam-Voorburg. De werken moeten eind 2027 klaar zijn. De ingreep is nodig om de nieuwe HTM-trams TINA te kunnen laten rijden op de lijn.

De werken betreffen het verplaatsen van de halte Stuyvesantplein naar de Loudonstraat, het aanpassen van de haltes Kleine Loo en Hofzichtlaan alsmede werken aan de halte Margarethaland. Bij de Halte Oostinje komt een keermogelijkheid met een omloopwissel.

B&W van Den Haag laten hun gemeenteraad weten dat de haltes Mariahoeve en Essesteijn niet in de plannen zitten. Die liggen op het grondgebied van Leidschendam-Voorburg, dus is die gemeente verantwoordelijk.

Den Haag heeft een concept voorontwerp ter inzage gelegd. Die termijn loopt per 20 september af. Nog dit jaar moet een definitief voorontwerp klaar zijn; begin 2025 een definitief ontwerp. De werken zelf vinden tussen eind 2026 en begin 2027 plaats.

Wanneer er werken in Leidschendam-Voorburg starten is volstrekt onduidelijk. B&W hebben tot nu toe alleen naar Den Haag en de HTM verwezen. Er werd wel beweerd dat de nieuwe HTM-trams in 2026 door de gemeente gingen rijden. Dat tijdschema is achterhaald.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter