Nieuws
Op de bres voor vlinders

Inwoners van Zuid-Holland zien de ernst van het verdwijnen van de vlinder in: meer dan 4000 mensen hebben gehoor gegeven aan de noodoproep van Stichting het Zuid-Hollands Landschap om deze belangrijke bestuiver te beschermen. Een grote steun in de rug voor de boswachters die dag in dag uit bezig zijn om de biodiversiteit in hun gebieden te vergroten, waardoor de vlinder en vele andere soorten weer een kans krijgen.

Vlinders in Nederland verkeren in grote problemen. In de afgelopen dertig jaar is de helft van de vlinderpopulatie verdwenen. Dankzij gespecialiseerd beheer gaat het in de verschillende natuurgebieden van Het Zuid-Hollands Landschap iets beter. Nu de temperatuur stijgt, zien boswachters op veel plekken de eerste vlinders uit hun pop komen. Gelukkig weten verschillende soorten de beschermde natuur nog altijd te vinden.

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap zorgt sinds 1934 voor groene schatten in de provincie. Met steun van zo’n 50.000 gezinnen en veel vrijwilligers wordt aan meer natuur gewerkt, want in Zuid-Holland is slechts 8 procent beschermde natuur. Meer weten over ons werk, onze routes en excursies? Kijk op http://zuidhollandslandschap.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter