Nieuws
Informatieavond station zonder Voorburgs deel

De gemeente Den Haag heeft een informatieavond georganiseerd over de ontwikkelingen rond station Laan van Nieuw Oost Indië. Daarbij ontbrak wat de plannen zijn met het Haagse stuk grondgebied aan de Voorburgse kant van de spoorbaan, tussen Van Alphenstraat en spoor.

Op de bijeenkomst werd wel gesproken over het maken van een ontwikkelvisie voor het gebied rond het station. Op kaarten werd de strook grond aan de Voorburgse kant daar ook bij aangegeven. Echter zonder de locatie van het tankstation Tinq en de garage Wittebrug op de hoek van Laan van Nieuw Oost Indië en Nicolaas Beetslaan.

De locatie ligt weliswaar op grondgebied van Leidschendam-Voorburg doch B&W hebben de gemeenteraad bericht dat die gebied mee zou liften bij de Haagse ontwikkelvisie. In de Haagse opzet is dat kennelijk niet zo.

Den Haag gaf eerder aan de strook grond tussen Van Alphenstraat en spoor te willen gaan bebouwen: woningen en kantoren, ook in hoogbouw.

Op de bijeenkomst werd wel erkend dat de Haagse ontwikkelvisie invloed heeft op grote delen van Voorburg-Noord en Bovenveen. Daarbij werd een gebied aangegeven tussen Utrechtsebaan en Buesken Huetlaan, tot wel 100 meter vanaf de spoorbaan de Voorburgse wijken in. Waaruit de ‘invloed’ gaat bestaan, werd niet duidelijk.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter