Nieuws
Vergunning voor renovatie school

De gemeente heeft een omgevingsvergunning afgegeven voor de renovatie van basisschool De Vijverhof in Voorburg. De school wordt intern verbouwd, krijgt een nieuw dak inclusief nieuwe spanten en dakkapellen, een ondergrondse gymzaal achter de school en twee aanbouwen: één aan de voorkant en één aan de achterkant (toegang gymzaal). Een schuur achter de school verdwijnt net als een kastanje op het schoolplein. Verder vindt er voegwerk plaats en wordt gewerkt aan de kozijnen. De vloeroppervlakte van de school wordt 100 vierkante meter groter (1725 vierkante meter totaal). De school zelf kan straks 340 leerlingen bevatten, de gymzaal is goed voor 146 personen. Het areaal onverhard neemt met 38 vierkante meter toe. De gymzaal krijgt een groen dak; de fietsenstalling waterdoorlatende bestrating. Door de werken worden verblijven van vleermuizen verwoest. In de bodem zitten kwik en zink doch dat is geen probleem, zo wordt gesteld. De werken moeten begin 2025 starten. Kosten 12 miljoen euro.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter