Nieuws
Oekraïnse school sluit

De speciale school voor Oekraïnse kinderen aan De Haar 200 Leidschendam stopt. De school ging in juni 2022 open. Kinderen van Oekraïnse vluchtelingen (ruim 50) kregen er onderwijs. Het gebouw werd door de gemeente opgeknapt nadat basisschool De Trampoline er uit was getrokken. De Trampoline kreeg een nieuw gebouw even verderop en werd een Integraal Kindcentrum. De inrichting van de school werd via donaties bijeen gebracht. Op de school zaten nu nog 21 kinderen. Alle andere waren al naar Nederlandse scholen. De rest gaat daar bij de start van het nieuwe schooljaar heen. De formele sluitingsdatum is 1 augustus. Het ‘afscheid’ is intern formeel gevierd. Bij de start van de school, die draaide onder de paraplu van Lucas onderwijs, werd op een periode van vier jaar gemikt, mede afhankelijk van de duur van de oorlog in Oekraïne en de overgang van Oekraïnse kinderen naar regulier onderwijs. De gemeente houdt het gebouw komend schooljaar nog aan als ‘tijdelijke onderwijsvoorziening’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter