Nieuws
Een vrolijke, wapperende verschijning
Een bericht van Stadsbeheer: ‘De visdief is een vrolijke, wapperende verschijning boven het water. Al klapperend met de vleugels hangend boven het water, om er steeds weer in te duiken. Ze jagen op kleine visjes om aan hun jongen te voeren en duiken daarbij tot wel 50 centimeter diep het water in. Voor de hongerige jongen moet zoveel mogelijk voedsel aangesleept worden. Behalve visjes pakken de vogels daarom nu ook insecten en regenwormen.
De jongen zitten veilig in het nest in de kolonie, meestal op het zand langs rivieren of aan de kust. Bij ons in het westen van het land wil zo’n kolonie ook nog wel eens op een plat dak neerstrijken om te broeden en kun je ze ook in de stad boven het water zien hangen. Visdieven hebben haast met opgroeien. Binnenkort kunnen de jongen vliegen en bereiden ze zich alweer voor op hun vertrek naar Afrika, aan het eind van de zomer. Deze visdief heeft het nu nog even druk met het voeren van zijn jongen en dook met enorme duik het water in van de vijver aan de Bernhardlaan in Leidschendam’.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter