Nieuws
Veel milieuschade in vernieuwd park

Nog even en het deel van park Vreugd en Rust tussen Parkweg en Oosteinde in Voorburg kan weer open. Het park is heringericht naar de oorspronkelijke ontwerpen van de architecht Zocher. Wel, die zal zich in zijn graf omdraaien als hij ziet wat er allemaal voor troep ligt als ondergrond voor de paden. Daarvoor is namelijk ongezeefd bouwafval gebruikt. Wie kijkt ondekt naast de keukentegels bergen glas, electriciteitskabels en zelfs deurklinken. Hoezo milieuvriendelijk? Nu gaat er maandag asfalt, gevolgd door een laagje grind overheen en hup: Verstopt is die rommel. Milieuliefhebbers zullen zich toch even achter de oren krabben. Voor het vernieuwde stuk park geldt: Meer asfalt en minder groen. Een logisch gevolg van alle nieuwe paden. Te begrijpen in de tijd van Zocher. Maar nu moet de gemeente, als opdrachtgever, toch beter weten. En de initiator van de opknapbeurt, de Stichting Mooi Voorburg kan zich beter gaan schamen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter