Nieuws
LV Gymnastics: ‘Er staat een solide club hoor’

Ilse Dijkman treedt terug als voorzitter van turnvereniging LV Gymnastics die op 10 juni 2021 ontstond uit een fusie van AVGV, Gymnova en S.O.S. Voorburg. ,,De voorbereidende gesprekken vonden nog gewoon tijdens fysieke vergaderingen plaats, maar midden in dat proces kwam de coronacrisis erover heen. Dat maakte het niet echt makkelijker’’, blikt Ilse terug. Maar ze is trots op wat er uiteindelijk uit is gekomen. ,,In het begin werd er alleen gesproken over meer samenwerking. Maar met de nieuwe turnhal De Cascade, waar de drie afzonderlijke verenigingen gebruik van zouden maken, lag het oprichten van een nieuwe vereniging natuurlijk al snel voor de hand.’’

,,Dat was in het begin nog best even op eieren lopen: het bloedgroepdenken, de cultuurverschillen tussen de verenigingen, dat moesten we niet onderschatten. Wat uiteindelijk enorm heeft geholpen is dat vanuit de leiding van het eerste uur de knop om ging en men de oprichting van een nieuwe vereniging als realiteit zag, die bovendien ook weer nieuwe kansen en nieuw elan zou geven.’’

Door de oprichting van LV Gymnastics ontstond een vereniging van inmiddels meer dan 1200 leden. Ilse: ,,Dat run je niet meer met alleen een bestuur van 3 personen. We hebben daarom voor een sterk gedecentraliseerde opzet gekozen. Tal van klussen worden door al dan niet tijdelijke werkgroepjes opgepakt. Op die manier houd je het voor het bestuur zelf behapbaar, maak je gebruik van het ledenpotentieel en verstevig je de binding met de vereniging. Er staat nu een solide structuur en een solide vereniging. Hoewel we natuurlijk altijd meer vrijwilligers kunnen gebruiken.’’

Terugblikken doet Ilse met gepaste trots: ,,Niet op mijn eigen rol hoor, maar op wat alle drie de verenigingen, met hun leiding en leden, hebben gepresteerd. Elke vereniging heeft natuurlijk haar eigen historie, maar nu zijn we LV Gymnastics. Er staat een solide club hoor. Het nieuwe bestuur van 5 personen staat inmiddels klaar om het stokje over te nemen.’’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter