Nieuws
Molenaars tevreden

De molenaar en de vrijwilligers van Molen de Vlieger in Voorburg zijn tevreden over het verloop van Molendag, afgelopen weekeinde. Er was veel belangstelling en wethouder Bianca Bremer kwam de vrijwilligers complimenteren met hun werk. Bij de imker vermaakten veel kinderen zich met het maken van kaarsjes door bijenwas met een lont erin op te rollen. Ervaren gidsen gaven gratis rondleidingen. In het molenmuseum namen bezoekers een kijkje in de authentieke woonkamer met bedstee en bewonderden ze bewegende modellen van verschillende typen molens. De molen kon draaien, maar er moest soms wel iets gewijzigd worden in verband met de draaiende wind. Zo werden er eerst 2 zeilen voorgehangen en werd de molen later in de middag gekruid, waardoor de wieken beter op de wind kwamen te staan. (foto Marian Turkesteen)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter