Nieuws
Verhuisplannen scholen

Leerlingen van basisschool De Vijverhof in Voorburg worden tijdens de renovatie en uitbreiding van hun school in Leidschendam onder gebracht. Dat heeft wethouder Jeffrey Keus bekend gemaakt. Opvang in een leegstaand schoolgebouw aan de Oranje Nassaustraat in Voorburg kan niet.

‘Voor basisscholen in Voorburg maakte de gemeente gebruik van een pand aan de Oranje Nassaustraat als tijdelijke onderwijsvoorziening. Dit pand kan zonder bouwkundige aanpassingen niet opnieuw worden gebruikt voor onderwijs. Deze aanpassingen zijn op korte termijn lastig te realiseren. De eerstvolgende basisschool in Voorburg die in aanmerking komen voor renovatie/nieuwbouw is De Vijverhof. Het gebouw wordt in 2025 en 2026 gerenoveerd en uitgebreid. Dit betekent dat de school aan het eind van 2024 moet verhuizen naar tijdelijke huisvesting. Aan de Oude Bleijk 4 te Leidschendam staat het voormalige schoolgebouw van De Wegwijzer. Naast de school staat een gemeentelijke gymzaal. De inzet van dit gebouw als tijdelijke huisvesting voor De Vijverhof is besproken met zowel het schoolbestuur als de school en akkoord bevonden’, schrijft Keus de gemeenteraad.

Over Leidschendamse scholen meldt de wethouder: ‘Voor basisscholen in Leidschendam is een kavel beschikbaar aan de Burgemeester Sweenslaan. Hier worden units geplaatst als tijdelijke onderwijsvoorziening. Na de RK basisschool Maria Bernadette kunnen ook basisschool De Margriet en basisschool De Vliethorst gebruik maken van deze tijdelijke voorziening’.

Voor het Sint Maartens college Voorburg is de kavel van het voormalige Veurs Voorburg aan de Van Horvettestraat Voorburg de beoogde locatie voor tijdelijke huisvesting. Het oude schoolgebouw wordt gesloopt. Op het terrein kan door middel units een tijdelijke huisvesting worden gerealiseerd. Na oplevering van het nieuwe Sint Maartens college zal het Dalton College gebruik maken van deze voorziening, zo besluit Keus.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter