Nieuws
GroenLinks enthousiast over verlicht voetbalveld

Afgelopen zaterdag berichtte Vlietnieuws dat het kunstgras voetbalveld in de Leidschendamse wijk Prinsenhof verlichting krijgt: https://vlietnieuws.nl/2024/07/06/voetbalveld-prinsenhof-leidschendam-krijgt-licht/

GroenLinks-gemeenteraadslid Iris Feld is enthousiast over het project: ,,Vrijdag was ik heel erg blij toen ik mijn mail bekeek. Het college van Leidschendam-Voorburg gaat namelijk het voetbalveld in de wijk Prinsenhof van verlichting te voorzien. Zo kan daar in de wintermaanden tot 22.00 uur gevoetbald en gespeeld worden. Hoewel ik hoop dat het nog sneller gaat dan nu is gepland (2027-2028), is dit voor mij een heel belangrijk moment. Om meerdere redenen. Het is altijd fijn als een initiatief vanuit jouw partij serieus wordt genomen en zichtbare gevolgen heeft.

Maar dit is extra bijzonder, omdat dit geen initiatief vanuit GroenLinks zelf was. Ik was slechts de vertolker van een idee dat tijdens een sessie ‘Jong in LV’ werd geopperd. In een gesprek met een jongen uit Leidschendam kwam naar voren dat hij het jammer vond dat hij niet lang kan voetballen op het veld in de Prinsenhof, wanneer het donker wordt in de wintermaanden. Ik beloofde hem er mee aan de slag te gaan. Ik heb de motie ingediend om het voetbalveld van verlichting te voorzien.

De uitvoering van deze motie is niet alleen belangrijk voor de jongeren die lekker willen sporten in de Prinsenhof. Maar ook om aan deze jongen te laten zien dat zijn mening telt en dat zijn ideeën impact kunnen hebben. Het is slechts een klein voorbeeld maar een voorzichtige stap in de goede richting. Doordat het laat zien wat er gebeurt als jongeren mee mogen praten, hun belevingswereld op tafel leggen en hun ideeën serieus worden genomen. Ik hoop dat de wijk Prinsenhof zo snel mogelijk mag profiteren van nog meer goede ideeën van haar inwoners.’’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter