Nieuws
Maanweg opnieuw ingericht

De gemeente Den Haag gaat de Maanweg tussen Binckhorstlaan en Melkwegstraat opnieuw inrichten. Er komt aan de kant van Voorburg-West een fietspad langs de weg te liggen, dat in beide richtingen gebruikt wordt. Daarvoor worden alle parkeerplaatsen aan de Voorburgse kant van de Maanweg opgeofferd, alsmede één rijstrook. Het project, dat 2,4 miljoen euro kost, moet medio 2025 starten.

B&W van Den Haag vinden de weg nu onveilig. Er is geen fietspad, en fietsers gebruiken de rijweg. Ter plekke zijn in beide richtingen twee rijstroken voor auto’s doch die zijn smal. De weg is veelgebruikt, ook door zwaar verkeer. Aan de onveilige situatie voor de fietsers wil Den Haag nu een einde maken.

Bij de Melkwegstraat – nu al een kruising met stoplichten – komt een oversteekplaats voor fietsers in beide richtingen. Dat is nodig omdat het fietspad vanaf daar niet aan de Voorburgse kant kan worden doorgetrokken tot de Westenburgstraat (Voorburg) omdat daar geen ruimte voor is.

Het fietspad loopt vanaf de Melkwegstraat aan de ‘Haagse’ kant door via de stoep en de ventweg tot aan de Regulusweg. De bestaande fietsoversteek daar wordt aangepast voor tweerichting fietsverkeer. Er komt een koppeling van de verkeerslichten voor fietsers met die voor auto’s zodat de wachttijd voor de fietsers korter wordt.

Langs het nieuwe fietspad komt geen extra groen noch een stoep. Dit vanwege de algehele herinrichting van de Maanweg als de nieuwe tramverbinding Den Haag CS, Binckhorst, Station Voorburg er gaat lopen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter