Nieuws
Wethouder trekt verhaal elektrische auto’s in

Het is niet zo dat de gemeentelijke dienst stadsbeheer zelf benzineauto’s gaat ombouwen naar elektrische voertuigen, daar al mee begonnen is of zeer binnenkort mee start. Dat blijkt uit antwoorden van wethouder Nadine Stemerdink op vragen van GroenLinks-gemeenteraadslid Marie-Christine van der Gronde.

Het raadslid stelde vragen naar aanleiding van een publicatie van Vlietnieuws (https://vlietnieuws.nl/2018/10/15/wethouder-hield-gemeenteraad-voor-de-gek/). Daarin werden uitspraken van de wethouder inzake stadsbeheer en de ombouw van eigen voertuigen weerlegd en geconstateerd dat de wethouder de gemeenteraad onjuist had geïnformeerd.

Stemerdink zegt nu dat een bedrijf een offerte is gevraagd voor het ombouwen van benzineauto’s van stadsbeheer (chassis-cabinemodel) naar elektrische auto’s. Ze zegt te hopen het bedrijf dit jaar een opdracht te kunnen verstrekken. Begin 2019 zou dan met een eerste omgebouwde wagen getest kunnen gaan worden. Bevalt dat, dan gaat de ombouw van andere auto’s starten.

Daarnaast is de gemeente volgens de wethouder bezig met een aanbesteding voor vijf elektrische kleine gesloten bestelwagens en drie elektrische personenwagens. Die voertuigen zouden allemaal in 2019 geleverd moeten worden.

De kosten van de ombouw en aanbesteding worden verwerkt in de begrotingen van 2019 en latere jaren. De wethouder maakt geen excuses richting de gemeenteraad over de eerder door haar verschafte onjuiste informatie.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter