GBLV-gemeenteraadslid Marien van Wijk wil het naadje van de kous weten nu wethouder Astrid van Eekelen D66 excuses heeft aangeboden voor haar optreden bij het verruimen van terrasmogelijkheden voor de lokale horeca. Aanleiding vormt een bericht van Vlietnieuws: https://vlietnieuws.nl/2020/05/14/wethouder-biedt-d66-excuses-aan-in-terrasrel/ Van Wijk wil weten aan wie de wethouder bij D66 excuses heeft gemaakt, wat die excuses behelsden en wanneer ze dat heeft gedaan.

Dinsdagmiddag maakte de wethouder bekend de onderzoeken of de terrasmogelijkheden voor de lokale horeca verruimd konden worden. Ze deed dat enkele uren voor een vergadering van de gemeenteraad waar een soortgelijk voorstel van D66 ter tafel lag. Een voorstel dat op een ruime meerderheid in de gemeenteraad kon rekenen.

In de vergadering haalde D66-fractieleider Jacco van Maldegem hard uit naar het optreden van de wethouder. Hij sprak van ‘een schoffering van de gemeenteraad’ en ‘landjepik’ door de wethouder. In datzelfde debat noemde Van Wijk de gang van zaken ‘niet netjes’ en ‘vreemd’.

Hij toonde zich er ongelukkig mee zeker daar het D66-voorstel al dagen lang op tafel lag en de wethouder alleen met een persbericht kwam zonder D66 en de andere ondertekenaars van de motie te informeren, noch de gemeenteraad een brief te zenden, zoals te doen gebruikelijk bij beleidsaankondigingen. (foto Michel Groen)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter